EKC 2022

Slovenska reprezentanca se je prvič po koronski pavzi udeležila Evropskega kendo prvenstva, ki je bilo organizirano v Frankfurtu med 27. in 29. majem.

Reprezentanca je bila sestavljena iz petih ženskih (T. Greif, R. Jaki., M. Greif., J. Rogelj., K. Gerl) in petih moških (E. Allouche, D. Ložar., E. Ivnik, K. Kobau, T. Andoljšek) predstavnikov, spremljala pa nas je tudi menedžerska delegacija (E. Allouche in P. Košir). Prvič smo na dogodek poslali polni ekipi, kar predstavlja pomemben mejnik v slovenskem kendu. V sklopu priprav smo vsak mesec med vključno oktobrom 2021 in majem 2022 organizirali reprezentančni trening, tekmovalci pa so se predhodno izkazali z rezultati na mednarodnih tekmovanjih.

Na samem tekmovanju sta se obe ekipi prebili iz bazena (ženska kot prva v svoji skupini, moška kot druga), v posamičnem delu tekmovanja pa je to uspelo le R. Jaki.

Po tekmovanju sta D. Ložar in E. Ivnik uspešno opravila izpita za drugi in prvi dan. Vsem članom čestitamo za njihov nastop in se jim zahvaljujemo za vložen trud, hkrati pa z veseljem pričakujemo novo sezono!